Makai Sándor

Azért hoztam létre a programot, mert rengeteg sportolónak segítettem eddig a 14 éves pénzügyi pályám alatt. Ez azért van, mert én is ebből a világból jövök. Gyerekként vízilabdáztam és vágytam rá, hogy profi legyek, de kulcscsonttörést szenvedtem, ami miatt a nyári felkészülést ki kellett hagynom és nem tudtam már felzárkózni a többiekhez. Átigazolni sem tudtam másik csapatba, mert volt egy olyan amatőr szerződésünk, amivel a nevelési díjat ki kellett volna fizetnünk, de mivel édesanyám egyedül nevelt minket öcsémmel ezért ezt nem engedhettük meg magunknak. A sport a továbbiakban is jelen volt az életemben, atletizáltam, majd a Testnevelési Egyetemre felvételiztem, ahol sportedzői, és tanári diplomát szereztem. Ezután tanítással foglalkoztam, mellette pedig pénzügyi képesítést szereztem. 2010 óta foglalkozom aktívan pénzügyekkel.

A program alapja a sérülésekre való felkészülés és anyagi segítségnyújtás. Ugyanígy fontos a tudatos jövőtervezés, azaz bárhogy alakul a jövő (továbbtanulás és / vagy élsport) minden élethelyzetre legyen megoldás.

Azt tapasztaltam, hogy sok sportoló a pályafutása alatt későn kezd el foglalkozni a jövőjével és ezért a későbbiekben sokszor anyagi nehézségei adódnak.

Célunk az, hogy öt-tíz éven belül, a program ismert legyen a hazai sportolók körében.
Kuriózuma a programnak, hogy bevonunk élsportolókat is, akik egy adott sportágat, vagy egyesületet képviselnek és nem csak pénzügyi, de sportkarrierbeli mentorálással is segítik a sporttársaikat.