Horváth Bianka

fő területe: Kosárlabda

A sport kiskorom óta jelen van az életemben. Mint sok gyermek, én is úszással kezdtem, majdrátaláltam a duatlonra is (futás, kerékpározás). Végül a kosárlabda szerelmese lettem, ami 7 éves korom óta minden nap az életem része. Korábban játkosként ma már csak a pálya széléről – edzőként – irányítom a csapataimat. Játékosként magyar bajnok lettem U16-os korosztályban, ma pedig edzőként igyekszem egyengetni tanítványaim útját. Az elmúlt 14 évben sok mindenki megfordult a kezem alatt, van aki mai napig meghatározó játékos az NB1-ben. Jelenleg mind az utánpótláskorosztályban, mind a felnőtteknél aktívan tevékenykedem.

Edzői képesítésemet a Testnevelési Egyetemen szereztem meg, ahol először testnevelő-edzőként végeztem, majd megcsináltam a kosárlabda szakedzői alap- és mesterképzést is.Emellett egyre jobban elkezdett foglalkoztatni a gazdasági, pénzügyi szféra is, így a Sportolók a Sportolókért programmal való megismerkedésemet követően pénzügyi végzettséget is szereztem. Ugyanakkor az élethosszig tartó tanulásban hiszek, ezért mind a sportban, mind a pénzügyekben rendszeresen továbbképzéseken veszek részt.

Edzőként azt vallom, hogy az egyik legfontosabb, hogy olyan értékéket adjak tovább a játékosaimnak, amiket tovább tudnak vinni és hasznukra válnak az életben. Pontosan ezért csatlakoztam a Sportolók a Sportolókért programhoz, mert ezzel adhatok még valami pluszt a sportolóknak, sportban dolgozóknak és családjaiknak, ami a pályán kívül, a hétköznapi életben kamatoztatni tudnak.